Hur berättar man en hemlighet...

...tror att vi just har gjort det!

måndag 1 augusti 2011

Viktökning!

Kunde inte tro det var sant när vågen stannade på hela 1940 gram när Hilda vägdes idag! Snart två kilo!!!
Underbart att hon växer så bra!

Signe vägde 2200 gr för ett par dagar sedan. Jag vet inte hennes exakta vikt just nu.

Idag har Mr Ray från Svenska Konsulatet kommit till sjukhuset där han fått se både Hilda och Signe och jämfört dem med deras passfoton. Det krävs nämligen personlig inställelse när man ansöker om pass och eftersom Signe är inskriven på sjukhuset fick vi göra lite tvärtom. Lite omständigt, men samtidigt så skönt att myndigheterna samarbetar och försöker lösa det för oss.
I morgon kommer ansökan om svenskt medborgarskap att lämnas in.

Hilda fick alltså följa med till sjukhuset idag för att träffa mannen från konsulatet. Men väl där så blev det vägning och koll av ögonen. Hennes ögon ser fina ut. De är ett par veckor "för unga", men det är inte ovanligt att det blir så när man har tittat ut i stora världen så pass tidigt.

Signe har lite större problem. I morgon kommer en specialist och kollar henne igen för hon kommer troligtvis behöva ett laseringrepp för att ögonen skall kunna utvecklas normalt.
Hennes vanliga otur med andra ord... Detta är ett tillstånd som man hade kunnat förvänta sig efter all stress hon gått igenom så det är väl bara att bita i det sura äpplet.
Hon ligger nästan helt utan syrgas, får bara lite lite extra ibland.
Hon får fulla portioner mat via sond, men vill inte riktigt äta via munnen ännu. Vi hoppas att det ger sig inom några dagar.

/M

1 kommentar:

  1. Oj vad de växer de små! =) Härligt ju! Skönt att allt börjar falla på plats o jag håller tummarna för att Signes alla bekymmer ska börja avta snart. Lilla gumman vilken start hon fått i livet! Skönt att hon har så starka föräldrar!
    Kram!

    SvaraRadera