Hur berättar man en hemlighet...

...tror att vi just har gjort det!

torsdag 4 augusti 2011

Fjärde operationen...

I morgon är det dags för Signe att få sin shunt inopererad. Läkarna är överrens om att hon kommer att bli mer stabil när väl shunten är på plats. Det kommer att bli lättare för oss att hantera henne och (viktigast av allt) flygresan hem blir säkrare!

Tydligen så är det inte slut på all otur för vår lilla flicka. Under de senaste dagarna så har man kollat upp hennes ögon och hon har grad 3 av ROP (retinopati) i sina ögon. Någon som man tydligen har förväntat sig efter vad hon har gått igenom. Det har gjort ett laseringrepp för att försöka få ordning på ögonen men jag vet fortfarande inte vad det här innebär för framtiden. Som det är just nu så har hon syn på båda ögonen men vad som kan komma att hända med synen framöver har jag inte fått något svar på.

Idag tar man en hiskeligens massa prover på tösen plus att man gör ett CT-scan för att neurokirurgen skall veta hur det ser ut i skallen inför ingreppet.
Så snälla läsare håll tummarna för Signe i morgon. <3

Hilda mår bara fint. Hon är så underbar och så rolig att ha omkring sig. Hon är en nöjd liten flicka så länge maten serveras i tid. Hon börjar dock tröttna på den här lilla lägenheten och är som mest nöjd när hon får följa med ut i korridoren eller ut utomhus på små turer.
Magen har kommit igång väldigt fint nu, så jag har kunnat minska på flera mediciner, vilket känns riktigt bra. Det känns som om våra flickor är så fullproppade med diverse mediciner och annat så allt jag kan minska på efterhand känns bra!

Alla papper är inlämnade till svenska konsulatet för deras medborgarskapsansökan. Nu håller vi tummarna att den processen går smidigt så vi snart kan blicka hemåt. Neurokirurgen trodde att Signe skulle vara tillräckligt stabil för att åka hem en dryg vecka efter ingreppet. Så håller hon sig bara frisk för övrigt och att maten funkar så hoppas vi kunna komma hem inom två veckor. Det känns dock alldeles för tidigt att bestämma sig för något sådant beslut just nu. Vi måste först och främst ha deras pass, därefter får vi utgå från hur Signe mår.

Det blir en tuff dag för oss alla i morgon, så håll tummarna att lilltösen har tillräckligt med ork för att klara ytterligare en operation!

/M

9 kommentarer:

  1. Signe är en kämpe, hon kommer fixa det! Jag håller tummarna hårt! Kram på er, det kommer gå bra!

    SvaraRadera
  2. Jisses lilla gumman... Vad hon ska behöva gå igenom mycket... Hon är en fighter den lilla! Vi håller tummar här hemma för er alla att allt ska gå bra oavsett om det gäller operation eller pappersarbete. Det ska bli grymt skönt den dagen ni kan åka hem! Då finns ni lite närmre! <3
    Roligt att Hilda är pigg o mår bra! Hon verkar vara en liten bestämd dam. =)
    Du får kopiera alla dina inlägg här o lägga på en disk så de inte försvinner ut i cyberrymden en dag. Här är ju verkligen otrolig läsning för dina flickor den dagen de är stora nog att ta del av det!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Håller alla tummar! Tänker på er, hoppas allt går bra idag, hon är verkligen en fighter lilla Signe! kramar till er!

    SvaraRadera
  4. Tummar hålles hårt även här för lilla Signe! Jag tänker på er varje dag och kikar in till bloggen ofta för att se om det hänt något nytt. titta gärna in till min också! http://tandooribaby.blogspot.com/
    Styrkekramar i massor!
    Anu/Nipi

    SvaraRadera
  5. Alla mina tankar är hos er!!! Kram <3 /Pia

    SvaraRadera
  6. Skickar en GIGANTISK kram till er alla och en extra styrke kram till lilla Signe!! Håller alla tummar å tår jag kan för att de ska gå bra!
    Kram Sara

    SvaraRadera
  7. Skickar så många kramar o pussar som finns till er ,Johanna,Magnus o Majken

    SvaraRadera
  8. Även ja håller tummarna o önskar lilla Signe all lycka i världen, men hon e en riktig kämpe lilla tjejen!! skickar även styrke kramar till er! Vad ql att Hilda mår så bra o att ni får ha henne hos er! Jag tänker på er!! Tack för att vi får följa er resa!! Håller alla tummar o tår att d går bra imorgon o att hon snart väldigt snart få må bättre! Så ni snart får komma hem! Kramar Tess

    SvaraRadera
  9. Håller tummarna att allt går bra, och slutar inte att förundras över din styrka när jag läser vad ni går igenom. Önskar att era flickor snart får vara tillsammans med er hela tiden.
    Mångar kramar Pernilla (spyken)

    SvaraRadera