Hur berättar man en hemlighet...

...tror att vi just har gjort det!

torsdag 16 juni 2011

En bra dag!

JA, den här dagen har bestått av väntan... väntan... och mer väntan...

Vår "stora" flicka Signe var uppsatt för operation kl 10,00 men fick åka iväg 15,15........
Signa har fått en blödning i hjärnan. Det behöver inte vara så illa som det låter, men hon har nu svårt att få vätskan i hjärnan att passera ner i ryggmärgskanalen. De små små fina passagerna där vätskan skall rinna igenom är tilltäppta av blodkoagel. Det gör att vätskan samlas i huvudet och kommer ingenvart. För i världen kallades detta tillstånd för vattenskalle. Neurokirurgen har vid två tillfällen dragit ut vätskan med en nål, men insåg i går att det fyller på väldigt snabbt igen. Nu har man opererat in ett dränage från vätskeutrymmet till en ballong som ligger under huden på henne. På så vis behöver man endast sticka igenom huden när man skall lätta på trycket.

Gissa om jag var nervös idag!
Signe kom dock tillbaka efter en dryg timme och läkarna var mycket nöjda. Hon blev snabbt stabil efter sövningen.

Hilda har fått komma ur all andningshjälp och andas nu helt själv. Inga bakslag alls idag! :)
Både Henrik och jag tycker att hon har växt en hel del! :)
Har dock inte fått reda på om hon har ökat något i vikt än.

Vi har bytt hotel och bor nu på Hotel Rodas. Det är gångavstånd till sjukhuset och lite mer centralt. Eftersom jag kommer att vara själv här från och med i morgon så är det värdefullt för mig att ha nära till allt. Vi har fått ett jättefint och stort rum här. Dessutom billigare än det första stället. Känns helt rätt!

KRAM TILL ER ALLA!! TAck för alla fina kommentarer! Jag blir så rörd när jag läser dem :)

4 kommentarer:

  1. Skönt att höra att Signes operation verkar ha gått bra och att Hilda klarar sig utan andningshjälp! Massor med kramar till er! Kram Louise

    SvaraRadera
  2. Vilka framsteg! Härligt att läsa! Hoppas att någon kan komma ner o hålla dig sällskap. Måste fresta på ändå att vara själv... Men du är stark så det fixar du galant! Tack för att du uppdaterar oss här hemma. Stor kram från oss på Pederslund!

    SvaraRadera
  3. Ååå flott å høre at det går bedre med jentene! Spennende dager, håper Signe føler seg bedre snart og alt går bra fremover.
    Krysser alt vi har og følger med!
    klemmer fra Norge <3

    SvaraRadera
  4. Pernilla Törngren17 juni 2011 kl. 13:51

    Är med er extra mycket nu när du är ensam där ner. Och även Henrik så klart. Kan inte varit lätt för honom att åka hem. Stor kram Pernilla

    SvaraRadera