Hur berättar man en hemlighet...

...tror att vi just har gjort det!

tisdag 28 juni 2011

En bra dag = framsteg för flickorna!

Fick idag möjligheten att prata med läkaren inne hos flickorna.
Om vi börjar med Hilda så mår hon, som vanligt, bra! Hon har tappat lite i sitt hemoglobinvärde så om inte det vänder så kanske de måste ge henne lite blod. Detta är inget ovanligt eftersom deras produktion av blodkroppar faktiskt inte har kommit igång helt och håller ännu, dessutom tar de blodprover från dem varje dag och på en sådan liten kropp så är det tillräckligt för att det skall påverka dem. Dock trodde inte läkaren att det skulle behövas, vi får vänta och se ikväll hur hon mår.
Hon är helt utan mediciner och dropp nu. Hon har ingen extra syre. Hon äter allt som hon ska och har inga kräkningar. Magen fungerar fint. Hon kommer att få börja med sjukgymnastik nu. I slutet av veckan kommer de att försöka trigga igång sugrelexen och efterhand gå över till att mata henne med flaska istället för sonden.

Signe tömdes på ca 12 ml vätska idag. Vilket är ungefär vad vi kan räkna med nu. Vätskan blir allt klarare i färgen. Läkaren förklarade att hennes proteinvärde måste ner under 100 innan det kan bli aktuellt att sätta in en shunt istället. Hon ligger på 400 nu. Jag vet inte vad hon har varit uppe i som mest, men det är tydligen på väg ner iaf.
Läkaren hade konsulterat en expert ang hennes magbekymmer och blivit rekommenderad en annan medicin (tror det var en annan typ av antibiotika) och den sattes in igår. Idag kunde man höra tarmljud för första gången på länge... :)
Hon har inte spytt upp något av den maten hon har fått sedan igår och idag fortsätter man på samma dos (1 ml var 2-3 timme). Att hon får behålla maten är jätteviktigt just nu och jag är SÅ GLAD att det fungerar just nu. Även hon skall nu få på sig lite bebiskläder.
Hon är väldigt aktiv, vilket läkaren tycker är jätte jätte bra!! Hon blir väldigt arg när man håller på med henne, hon krumbuktar och sprattlar rejält. Efter en stund lugnar hon sig och verkar istället njuta av beröringen.

SÅ... En mycket bra dag! :)

/M

4 kommentarer:

  1. Følger spent med, Maria!!! Så topp å høre om fremgangen, og takk for at du deler dette med oss! Tenker masse på dere hver dag!
    klem fra Norge

    SvaraRadera
  2. Blir så otroligt glad av att läsa om deras framsteg, vilka kämpar! Så underbart söt Hilda var!:) Kram Ida B

    SvaraRadera
  3. Vilka flickor ni har, vilken kämpaglöd! Jag ber o hoppas att allt ska gå bra med dem. Härligt med både tarmljud o ilska! Visar ju att det går framåt. Även om vi inte är med dig fysiskt i Mumbai ska du veta att vi är många som är hos dig i tankarna!
    Mia, du är värd all godhet som finns!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Duktiga Du! Beundrar dig stort Maria! De där tjejerna har fått en mamma som finns där för dem! Stor KRAM!/Malin P

    SvaraRadera