Hur berättar man en hemlighet...

...tror att vi just har gjort det!

tisdag 16 april 2013

Ja visste de... Phu!

Ja visste de och Phu i samma mening!

Har idag varit med Signe till neuropediatriska mottagningen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna. Vi fick träffa vår favoritläkare, en herre som är känd för sina kunskaper kring barns hjärnor.
Efter att ha berättat om senaste veckan, alla provtagningar och resultat och efter att han har känt på shunten och shuntslangen så säger han att det med största sannolikhet är en infektion där. Men eftersom Signe mår så pass bra som hon gör nu så gör vi ingen akut operation just nu. Hon äter penicillin i ytterligare en vecka, troligtvis håller den infektionen i shack. Vi får se vad som händer en/två veckor efter att vi avslutat penicillinbehandlingen. Han sa att det kunde finnas en teoretisk möjlighet att hon har skrikit så mycket så att hon har pressat ut vätska från hjärnan, vid sidan av shunten, och att det är den vätskan som ligger kvar där nu.. ..men han trodde inte på det själv.
Dessutom såg man på senaste CT-bilderna att shuntslangen som ligger i den fjärde kammaren inte längre når in i hålrummet, och eftersom hon verkar må bra ändå så klarar hon sig troligtvis utan dränage i den kammaren i alla fall.
Så nu väntar vi!! Jag tror inte vi kan hoppas på att vi klarar oss ifrån en operation men låt hoppas att vi kan skjuta på den ett par veckor och låt hoppas att Signe får må så bra som möjligt tills dess.

Idag har hon varit SÅ glad!! Det är underbart att höra hennes skratt! Allas våran Signe! :)

/M


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar