Hur berättar man en hemlighet...

...tror att vi just har gjort det!

tisdag 6 september 2011

Fyllda dagar..

Efter nästan en vecka i Uppsala fick vi åka hem över helgen. Tillbaka i måndags och nu fick vi äntligen lite svar.
Signes shunt fungerar, men det läcker även vid sidan om shunten. Shunten är inte ställbar, dvs man kan inte ställa in hur mkt vätska som skall flöda igenom den. Man tror nu att det rinner för mycket vätska, vilket gör att huvudomfånget har krympt på henne. I takt med att hon växer så bör även hennes huvud växa, vilket det inte gjort nu under sista två veckorna.
Vi måste dock invänta lite fler svar innan man slutgiltigt kan besluta sig för om man skall göra en operation där man byter ut shunten mot en ställbar.
Signe är också väldigt trött. Hon orkar inte äta allt hon behöver. Man kan misstänka att detta kan ha med tillståndet i huvudet att göra, men vi får inga klara svar.
Nu har hon iaf en sond.
Vi är utskrivna från sjukhuset, för att komma tillbaka om en vecka.
Dagarna går åt att mata, sova, mata, sova och försöka hinna med alla annat som skall göras!
Signe skall ha mat 12 ggr per dygn, dvs varannan timme!!!!!!!! Även på natten........
Eftersom hon har sonden så behöver vi inte väcka henne vid varje matning. Sover hon så får hon mat i sonden, är hon vaken så får hon flaskan.
Hon har haft en del bekymmer med magen, men vi tycker nog att det går åt rätt håll.

Hilda har däremot fått lite kolik. Det är ffa på kvällarna som magknipen startar. Hon skriker sig trött och ett par timmar senare däckar hon.
Hilda fick sina ögon kollade igår. Det ser jättefint ut och hon behöver inte kollas igen fören hon blir två år gammal.

Det är verkligen en ny värld som har öppnat sig för oss! En underbar men även påfrestande värld.
Mina föräldrar har varit här i ett par veckor och hjälpt oss att få vardagen att fungera. Idag åkte de dock hem till sig! (Hjälp!)
Det skall säkert gå bra. Henrik och jag måste få försöka komma in i våra rutiner, skapa vår egen vardag tillsammans med flickorna.
Det är otrolig skönt att vara hemma igen. I sitt eget hus, i vår natur, bland alla djur, skogens dofter och allt annat som jag saknat så otroligt mycket.
Har tagit mig ner på Kungsbyn för lunch ett par dagar också. Gud vad jag saknar mitt jobb! Men är så glad att jag får komma dit varje dag och hjälpa till med det jag kan undertiden flickorna sover!

Några bilder från Akademiska sjukhuset och hemifrån får avsluta dagens bloggande.

Syskonkärlek!

Mormor & Signe


Morfar & Hilda

Hilda & Signe i barnvagnen

Farfar & Hilda

På Akademiska Sjukhuset. Hilda i farmors knä och Signe i min famn.

Flickorna samlade! <3

Bästa Maria-Eliana har hållit oss sällskap på sjukhuset

Detta står skrivet på väggen på Avd 95B, Akademiska sjukhuset Uppsala. Tänkvärda ord för små barn!


/M




7 kommentarer:

  1. Oj, nu har jag inte hunnit vara inne och läsa på ett tag, vad roligt med nya bilder och hoppas att Hilda slipper koliken och att det ordnar upp sig även för lilla Signe, vilken kämpe hon är! De är så fina era flickor, så härligt att se. Jag ska hälsa så gott från mina föräldrar! Kram

    SvaraRadera
  2. Så söta flickorna är. Kan bara tänka mig hur trötta ni blir, av två med magont, hade ett kolikbarn och det var jobbigt nog att inte kunna trösta. Koliken, visade sig bero på känslighet mot komjölk. Håller tummarna för flickornas tillfrisknande och du är otrolig som t.o.m. lyckas blogga och dela med dig. Kram Pernilla(spyken)

    SvaraRadera
  3. Usch jag kommer ihåg hur ont Emma hade i sin mage... Jisses vad hon skrek... Hon reagerade oxå (som Pernilla skriver) på komjölk, jag vet inte om det finns i ersättningen här hemma. Men det är tufft att bryta ner för små magar. Eftersom hon inte haft ont i Mumbai låter det ju nästan som om det är nåt i maten här! Kolla det! Du behöver all sömn du kan få, så var inte rädd för att be om avlastning för att få¨sova. Du kommer gå under annars...
    Underbara bilder på er! Roligt att morfar oxå kom med på nån bild! ;)
    Kramar!!!

    SvaraRadera
  4. <3 Finaste flickorna <3 /Pia

    SvaraRadera
  5. Så fina ni är! Underbara bilder på underbara flickor. Det funkar inte att sätta Hilda i sjalen och gå ut och gå när kolikskriken kör igång? Och som ovan nämnt, kolla upp ersättningen. Förstår att ni har det tufft, matning varannan timme är inte att leka med. Hoppas att ni kan dela upp det och att ni får lite hjälp.
    Kramar Louise

    SvaraRadera
  6. Så fina bilder, vill bara få se mer :-) de är ju super söta flickorna!!! Förstår att det är fullt upp och att det känns viktigt att försöka hitta rutiner nu när ni är hemma. Massor med varma kramar från A!

    SvaraRadera
  7. Åååå så søte jentene er, 1ooo takk for at du deler Maria! Veldig koselig å følge med!

    Og ja, det er også ganske slitsomt med små babyer. Jeg har hatt mer enn nok med en, og tenker masse på dere som har 2 babyer og mye å følge opp med Signe. Dere er fantastiske foreldre, er så stolt av dere og beundrer deres energi !

    Uff høres veldig slitsomt ut med kolikk. Nathalie hadde magevondt frem til hun var 11 uker og det har gått over. Her i Norge har jeg også hørt om mange tilfeller hvor babyer reagerer på kumelk, prøv evt å bytte MME'en. Ang kolikk er det mange som har sett mye bedring etter behandlinger hos kiropraktor / manuell terapaut. Mange babyer kan få KISS/KIDD syndrom (http://www.kiss-kidd.no/hva-er-kiss-kidd.htm) etter fødsel som må følges opp med litt behandlinger.

    Vet hvordan du har det med mating annenhver time. Jeg har ammet annenhver time fra uke 3 til uke 16, dag og natt, og det er VELDIG slitsomt. Har nå begynt å gi litt erstatning og grøt for å få noe tid til hvile og få unna husarbeid.

    Mange gode tanker og klemmer fra oss 3 i Norge <3

    SvaraRadera