Hur berättar man en hemlighet...

...tror att vi just har gjort det!

söndag 16 december 2012

Långa dagar....

Långa dagar instängda i ensamheten.. Det är så vi har det!
Nåja, det låter värre än det är men flickorna har haft lite magsjuka sista dagarna och då har jag inte velat valla omkring dem bland massa folk. Dels för att inte smitta någon annan men också för att spara på flickornas krafter! Å de flesta andra måste ju jobba på dagarna så här sitter jag och mina töser... Instängda med ett alldeles vitt landskap utanför fönstret. Det har snöat något alldeles extra sista dagarna och det är ytterligare en anledning till att vi hållt oss inne, kyla och snö i ansiktet är inte direkt Signes favorit.

Annars händer det inte jättemycket just nu. Jag tycker att Signe står väldigt still i sin utveckling, men så har hon varit alldeles för trött och grinig för att träna på slutet.. Vi har fått hem en kudde som hon kan luta sig mot och den älskade hon, första dagen... Efter det så har hon börjat kasta sig bakåt i den.. Inte bra.... Hon använder dock sitt ståstöd flitigt och det gillar hon. Det gäller bara att hitta rätt leksaker så att hon är nöjd och aktiverar sig ordentligt.  Hab har lovat intensivträning (1 ggn/v i 5 v) till våren, med start direkt efter jul för att hjälpa mig med lite aktiviteter för hennes armar. Hon vill gärna använda händerna men det låser sig för henne och så tröttnar hon till sist. Vi måste jobba, jobba, jobba....
Skenor till benen är gjutan, gick över all förväntan..
En av två handortoser är klara, dock en slarvig mamma som har glömt använda den hitills...
Nu skall vi köra igång med dressandet igen., kommer nog att fokusera mest på armarna nu, det är där hon behöver "släppa" på spänningarna, benen är ganska starka och fina och rörliga nu.

Sista Cpup mätningen visade idel gröna siffror, hon är inte i riskzonen för felställningar någonstans än så länge. Får bara hoppas att vi kan hålla det så framöver också...

Hilda har haft det lite körigt med magen vilket också har satt sig på hennes humör. Men hon har sina ljusglimtar då man känner igen henne! :)

14 Januari är ett stort datum framöver som vi verkligen ser fram emot, då börjar nämligen töserna på dagis! :) Som jag längtar!! Äntligen skall vi kunna få lite mer rutin på vardagslivet. Äntligen skall jag kunna få rutiner på jobbet så att allt inte är konstant på efterkälken..
Bara ett litet problem kvar att lösa först, Signes resurs.. Vi har hjälp varannan vecka men måste fortfarande lösa den andra veckan.. Inte helt lätt. Vi får se hur vi kan fixa ihop det.

Några bilder är väl aldrig fel! Håll till godo! :)

Hilda i sin kökslåda!

Familjen samlad på kusin Jonatans dop

Signe, Hilda och kusin Evye framför Teletubbies

Hilda och hennes nästkusin Ida

Signe i sitt ståstöd

Nöjd Signe sitter nästan själv i soffan :)

Ännu mera nöjd Signe :)

Hilda till häst!

Hilda har börjat rita teckningar :)

Signe i farmors knä

Signe i sin nya kudde

Hilda puttar på Signe i sin pulka..

Å (äntligen) så har Signe faktiskt börjat ta napp! Hon tycker om att tugga på den korta stunder iaf! 

<3

/M

2 kommentarer:

  1. Som jag väntat på ett nytt inlägg! <3 Krya på tjejerna!! <3 Puss

    SvaraRadera
  2. Hoppas ni kryat på er och får en riktigt skön jul och att flickorna uppskattar tomten :-) God Jul önskar Pernilla (spyken)

    SvaraRadera