Hur berättar man en hemlighet...

...tror att vi just har gjort det!

måndag 18 februari 2013

Ska jag fortsätta....

Trodde vi skulle blir friska, men "någon däruppe" tänkte annorlunda...

Själv har jag haft flera dagars feber och en tung tung känsla i kroppen, snor, hosta och huvudvärk! Men jag är (peppar, peppar) bättre. Nu är det bara ett tungt huvud och snor snor snor...

Stackars Hilda fick dock inte vara pigg länge. Hon fick gå på dagis i fredags men redan på kvällen märktes det att hon var "tagen". Lördagen började med feber och på söndag eftermiddag kom smällen.. efter att hon sovit lunch så vaknade hon upp med 40,9 graders feber! Pluttan!!
Fick tid på Jourcentralen (Oxbacken) sent på kvällen och väl där konstaterades Halsfluss.. Så nu jäklar ska vi jaga undan varenda lite bacill med hjälp av penicillin. Hon är tack och lov redan piggare efter bara en dags behandling så det lovar gott.

Signe är pigg, på ett strålande humör! Hon skrattar åt allt och bara myser. Har varit lite kräkig ett tag men idag har det inte kommit något kräk. Idag hade vi första petöträningen på länge. Jag började med att uttrycka min frustration över att det inte hänt någon sedan sist, att hon står still i utvecklingen.. Något jag fick ta tillbaka med råge efter träningen. Idag har nämligen Signe suttit själv utan stöd eller att man hållt i henne i säkert 20 sekunder. Hon har dessutom stått själv lutat mot en stol i ett par sekunder! Hon var positiv till träningen och jäklar vad hon kämpade på idag. Polletten har verkligen trillat ner och nu händer det grejer med henne! Hon vill vill vill!!!! Balansen är jättedålig hon henne och det är det som gör att hon trillar när vi tränar sittande utan stöd men med envis träning så skall vi nog kunna få till lite mer styrka och en gnutta balans, då kommer en helt ny värld att öpnna sig för henne. Tänk att kunna sitta på en filt och lika med leksaker, eller bara att se sig omkring i ett rum. Istället för att ligga ner och glo upp i taket... Får vi till sittandet så tror jag det kommer "sätta bollen i rullning" så att ännu mer saker kommer att trigga henne att utvecklas.
Kul med lite beröm från konduktörerna oxå!
Så fort hon har bra balans så kommer hon igång med händerna och vill ta leksakerna framför sig, så sittandet är just nu jätteviktigt för henne.

Ska försöka filma lite under veckan så ni får se hur duktig hon har blivit.

Har dessutom hunnit med att arbeta två timmar idag då underbara farmor och hennes syster Marianne tog hand om flickorna på förmiddagen! Ni är guld värda! Tack!

Måste också berätta att det slagit oss att vi nästan inte ser några anfall alls hos Signe nu längre. Kan det vara att vi nu får i henne exakt mängd medicin varje dag genom knappen?? Eller är hon bara i en bra period? Positivt är det iaf och kan det kanske ha att göra med att hon mår väldigt bra för tillfället?
Signe hade föresten tydligt förstoppning i slutet av förra veckan så nu börjar jag fundera på om inte gastroläkaren hade rätt i sina funderingar om att det kan vara förstoppning som ställer till det för henne emellanåt... Har ett samtal bokat med honom i morgon så får vi se vad som händer efter det....

God natt där ute!
<3
/M

4 kommentarer:

  1. ÅÅ! <3 Om det kunde få vända nu äntligen för er <3 Hoppas hoppas hoppas!

    SvaraRadera
  2. Enormt roligt att läsa om framstegen!!!! Kram! / Nipi

    SvaraRadera
  3. Hej,
    om man skulle vilja komma i kontakt med er har du/ni någon mailadress man kan höra av sig till?

    SvaraRadera
  4. Hej Terese!
    Maila mig på maria@kungsbyn.se

    /Maria

    SvaraRadera