Hur berättar man en hemlighet...

...tror att vi just har gjort det!

tisdag 28 januari 2014

Up and downs..

Ja, som rubriken säger så är ju livet inte en rak linje utan det går lite/mycket uppför i långa perioder men sen får man lite skjuts nerför och allt känns lite lättare ett tag!
Just nu rullar allt på, och vi har fått en del positiva upplevelser med oss i bagaget.

För ett par veckor sedan åkte vi till Kolmården och Vildmarkshotellet. De hade Bamse-weeken i samband med att nya Bamse filmen hade premiär. Med en Bamsetokig tvååring i familjen så ville vi inte missa chansen att låta henne få träffa Bamse en gång till (Hilda träffade ju Bamse när vi var på semester på Mallorca och det kan hon fortfarande prata om!)..
Sagt å gjort, vi tog med oss farmor och farfar och for "hem till Bamse" som vi sa till Hilda.. Redan i foajén träffade hon Vargen, och sen kom Lille-Skutt, å Skalman och till sist även Bamse! Lyckan var total! :)
På kvällen var det visning av Bamsefilmen uppe i Delfinariet! Ca 7-800 människor tittar på Bamse (som för övrigt var riktgt bra) och Signe tittar på Babblarna! Ja, hon sneglade på Bamsefilmen lite då och då, men jag tror att avståndet till filmen var för långt för att hon skulle klara hålla fokus på den. Men hon var så nid ändå! :) Hilda satt som förtrollad under hela filmen.
Sen var det dags för middag och vi fick möjlighet att sitta ner med våra vänner Mats & Katarina. Efter ett par timmar och väldigt trötta tjejer fick vi bryta upp för att få töserna i säng. Tror nog att Henrik hade kunnat sitta kvar i timmar och prata men nu fick han hjälpa mig med tjejerna istället. Jo, just det det var ju Bamsedisco i källaren under kvällen. Farmor och jag var ner en sväng med flickorna och det var så härlig stämning där, men vi blev snabbt trötta och drog oss tillbaka efter ett par låtar.
Dagen efter så fick vi möjlighet att röra oss fritt i djurparken. Vi fick se Delfinförevisningen Life och vi hängde på en del guidningar i parken. Alltid intressant att se hur de lägger upp sina förevisningar.
Summan av helgen var att det var väldigt lyckat! Hilda var salig och ville inte åka hem.. Hon fick en jättefin Bamse t-shirt och den vill hon ha varenda dag!

Bamse fanns överallt!

Bamsefilmen i Delfinariet (därav spegelbilden)

Signe kollar in Babblarna i mörkret..

Nöjd tjej har fått t-shirt och Bamse & Lille-Skutt! <3

Åh, kram Lille-Skutt!

Åh, kram Bamse!



Bamsefilmerna snurrade i lilla barnbiografen hela kvällen..

Åh Lille-Skutt mötte upp vid lunchen!

En helg som gav mig massor av energi! Lycka var det också att se att det gick väldigt enkelt och bra att ta med oss Signe. Inte ett gnäll eller pip från henne på hela helgen. Är man förberedd så fungerar det riktigt bra att ta med henne. 
<3 <3 <3


Veckan efter kom ett efterlängtat och överraskande positivt beslut. Vi har lämnat in en ansökan om att få assistanshjälp till Signe, och därefter haft möte med både assistansbolag och försäkringskassan. Vi ansökte om 68 h/vecka och jag tänkte i min enfald att vi får vara nöjda om vi får loss 40-50 h/v. 
Gissa hur mycket vi fick!!??!! 71,5 h/v!!!
Det innebär att vi kan i princip ha en assistent vid hennes sida nästan all vaken tid, förutom dagis!
LYCKA!!!! 
Nu har vi inte bestämt helt hur vi lägger upp det framöver men min tanke är att ha PA (personlig assistent) lörd/sönd/månd när jag oftast är hemma själv med flickorna, samt två kvällar i veckan. 
Lite beroende på hur man lägger upp schemat så behöver vi finna två-fyra personer som vill komma och jobba med Signe. Det blir inte fråga om en heltidstjänst (eftersom man sällan vill jobba varje helg), utan flera deltidstjänster.
Fram tills vi har löst det med externa assistenter så kommer jag och Henrik att kunna ta en del timmar själva. 

På Kungsbyn så rullar det på. Vi har fått tag på en jättefin Linderödsgalt till våra Suggor. Vi har fått ett fantastiskt erbjudande om att få köpa fyra alpackor, vilket vi tackat JA till. Ormarna fortsätter att öka i antalet (Henrik lusläser annonser varenda kväll..) till Henriks och Hildas stora förtjusning.. 
Och det byggs för fullt nere på Kungsbyn! 
KUL att de rör på sig och händer grejer!
Dock inser vi att vi måste börja leta efter en eller flera sponsorer! Tror vi skulle kunna göra en jättehäftig grej med rätt sponsor i ryggen! 






Signe har börjat simma igen och hon är helt tokig! Vi skall ju ha en del avslappnande övningar men hon sprallar och busar istället! Själv skrattar jag mest åt henne för det är så härligt å se henne när hon sprallar med hela kroppen och skrattar högt för sig själv. Hon kan inte sluta le när hon är i vattnet! 
LYCKA IGEN!
Fick tips om att Vallmobaden i Kolbäck hade en varm bassäng så jag tog med mig farmor och farfar dit i tordags efter dagis och va kul vi hade. Hilda var jätteglad och farfar kunde busa massor med henne i vattnet utan att det blev för tungt. 


Hade besök med hennes logoped förra veckan och när hon fick se hur duktig och framförallt intresserad hon är av "sin" iPad så skulle hon undersöka möjligheten för Signe att få en egen iPad utskriven som hjälpmedel, främst för att komma igång med kommunikationen med henne! 
Och så skulle hon undersöka om vi kan få komma till Folke Bernadotte hemmet i Uppsala senare i sommar/tidig höst. Där arbetar man i team och man bor där i en/två veckor och får hjälp med framförallt ätandet. Något som jag verkligen skulle vilja komma vidare med när det gäller Signe så är det hennes munmotorik! 
Medvind och lite mer LYCKA! 

Dessvärre så har jag inte kunnat ta mig ner till Skåne som tänkt. Har varit på väg flera gånger men inte kommit iväg av olika anledningar. Saknar alla syskon och föräldrar. Men snart så hoppas jag kunna ta en tur.. 

<3 /M







2 kommentarer:

  1. Blir så avis när du skriver om ert Bamseäventyr, som verkade fantastiskt. Våra små hade verkligen älskat det lika mycket som era!
    Är väldigt, väldigt glad över att ni fått godkänt assistans. Det måste betyda massor. Hoppas att ni får tag i underbara människor som stannar länge och följer Signes utveckling - och stimulerar massor!

    SvaraRadera
  2. Vet inte om jag någonsin har kommenterat här hos er, men jag har följt er ett bra tal och vill bara säga att det var så roligt att få läsa dessa rader. Kämpa på!!!

    SvaraRadera